Hallo! 

Ik stel me graag even aan je voor. 

boden-8


Wie?
Ik ben Xana Hendrickx. Net 30. Ik ben gediplomeerd hondentrainer en licensed Family Paws Parent Educator (FPPE). 
Ik ben gespecialiseerd in de dynamiek tussen honden en kinderen. Je kan honden echt voorbereiden op een leven met kinderen. De zwangerschap is de ideale periode om hieraan te werken. Ik wil ouders wapenen met de nodige (honden)kennis zodat ze weten wat hun hond fijn vindt en wat niet, wanneer er eventueel problemen kunnen optreden en wat ze dan kunnen doen, hoe ze dat best doen om een positieve associatie bij hond en kind teweeg te brengen, etc, etc. De mogelijkheden zijn oneindig. Ik kijk hier graag naar de verwachtingen van de ouders in verband met de relatie tussen hun hond en kind.
Wanneer er al kinderen en honden in huis zijn en je merkt dat het niet altijd van een leien dakje loopt, kan je mij ook contacteren. Ik help je graag. Vaak zijn kleine aanpassingen in huis, routine of een aangepast trainingsschema al voldoende om je hond en kinderen harmonieus te laten samenleven.


boden-20


Ik geef hondentraining op maat van de hond en het baasje. Het is zo belangrijk dat training in een aangename en veilige omgeving plaatsvindt, voor zowel hond als baasje. Training thuis of in de tuin helpt je al flink op weg, daarna kunnen we eventueel op verschillende plekken met meer afleiding oefenen. Ik kijk naar wat je als baasje graag van je hond wilt bekomen en daar werken we dan samen naar toe. 
Ik train enkel op een positieve manier. Dat wilt zeggen dat er tijdens de trainingen enkel gebruik wordt gemaakt van snoepjes, voer of speeltjes om de hond te belonen voor het gedrag dat we graag van hem/haar willen zien. Dat werkt veel beter dan aversieve methodes, fysieke en mentale straffen. Ik kan hier lang over uitweiden, maar mocht je hier vragen over hebben, dan sta ik je ook hierover graag te woord.
Ik werk graag met oefeningen die eigenlijk echt een spelletje zijn voor baasje en hond. Al spelend leren doet iedereen graag; je hond ook! Ik focus met de spelletjes graag op verschillende concepten die je hond nodig heeft om een geweldige hond te zijn voor jou en waarbij hij/zij echt zichzelf kan zijn. 


boden-28


Waarom?
Waarom ben ik dit beginnen te doen? Mijn eigen hond, Boden, had het niet gemakkelijk. Hij was bij ons gekomen in 2017 als puberende puppy. Hij komt van Spanje en is een knappe kruising. Je vindt meer specifieke info over hem op zijn persoonlijke pagina. 
Hij was erg onzeker tegelijkertijd nieuwsgierig, maar toch ook een beetje bang. Dat alles maakte dat hij heel erg onverwacht ineens heel erg fel reageerde. Ik snapte soms écht niet waar zijn gedrag vandaan kwam. Hij had een baasje nodig dat meer wist over hondengedrag. Ik dacht dat ik al veel wist, aangezien ik van kindsaf altijd omringd ben geweest door honden, maar deze keer was dat lang niet genoeg. Ik volgde eerst wat online cursussen over hondengedrag en -lichaamstaal, maar ik bleef op m'n honger zitten. Tot ik opeens vond wat ik zocht in Essen, op een boogscheut van bij me thuis! Kyno-Coach Academie heeft m'n ogen geopend. Ik leerde mijn hond beter kennen en begreep zijn gedrag veel beter. Hij vond rust doordat ik hem beter begreep en ik vond rust omdat hij veel rustiger werd. Zijn grootste angst zijn kinderen. Ik vond dat hij wel moest leren om ten minste wat rustig te zijn wanneer hij kinderen hoorde of zag, daar heb ik Elisa Torlentino van Hondencollege voor in geschakeld. Zij finetunede mijn skills specifiek voor Boden waardoor ik hem beter kon inschatten. Ik kon hem daardoor makkelijker nog voor een situatie escaleerde eruit halen zodat hij zich veel veiliger voelde. Hond en kind-veiligheid dat zou mijn stokpaardje worden!


boden-4


Mijn eigen ervaring is van onschatbare waarde. Ik weet wat baasjes doormaken wanneer ze een 'moeilijke' hond aan de andere kant van de leiband hebben. Ik begrijp hun frustratie, bezorgdheid en verdriet. Ik weet hoe moeilijk het is om over het probleem dat je met je hond ervaart te praten. Ik weet hoe andere mensen je soms nastaren wanneer je hond weer in de lijn bungelt al blaffend en grommend. Wat voor een gevoel je dat soms geeft na een wandeling... 
Weet dat het oké is om het even allemaal niet oké te vinden en om hulp te vragen aan een professional. Er is absoluut een methode om van je hond weer een fijne gezinshond te maken. Het vraagt een beetje geduld, veel liefde en een gepaste trainingsmethode. Praat dus met een trainer waarvan je voelt dat ze hetzelfde doel ambiëren, nl. jouw hond stressvrij hond laten zijn in jouw prachtige gezin.


boden-19


Diploma's en getuigschriften:

 • Kyno Coach Academie - Diploma Trainer (Modules: Ethologie van de hond; Trainingsmethodes theorie en praktijk; Biologie van de hond (inclusief EHBO))kc-trainer-diploma
 • Kyno Coach Academie - Diploma Instructeur (Modules: Coachen; Lesgeven; Stage)
 • Family Paws Parent Educator (FPPE): fppe
 • Pro Dog Trainer: pdt-2019
 • Pro Dog Trainer Geek: pdt-geek-2019
 • EHBO voor honden: ehbo
 • Dr. Brian Hare - Dog Emotion and Cognition: Dog Emotion and Cognition
 • Dr. Ian Dunbar - Crucial Concepts in Dog Behavior and Training: crucial-concepts
 • Dr. Ian Dunbar - Growl Class: A workshop demo for reactive dogs: growl-class
 • Dr. Ian Dunbar - SIRIUS Dog Trainer Academy - 4 Days: sirius
 • Victoria Stillwell - Inside your dog's mind: inside-your-dog-s-mind
 • Dr. Ian Dunbar - Science-based dog training (with feeling): science-based
 • Dr. Ian Dunbar - How to train your puppy: puppytraining
 • Ted Efthymiadis - How to introduce your dog to your new baby: dog-baby
 • Dr. Hanifa Menen - Grieving Pet Loss - Honoring the process: grieving-pet-loss
Links: 
Family Paws Member
Mijn persoonlijke LinkedIn-pagina: LinkedInslogan-geel-blauw