Snel naar Diploma's en certificaten


Hallo, ik stel me graag even aan je voor! 

boden-brooklyn-10

Wie?
Ik ben Xana Hendrickx. Geboren in 1989. Ik ben professioneel hondentrainer met een specialisatie in hond en kind dynamiek. Ik heb zelf twee Spaanse rescues, Boden en Brooklyn, en twee katten.
Ik vertel je graag waarom ik doe wat ik doe, want dat is mijn belangrijkste drijfveer.

Waarom?
Mijn oudste hond, Boden, kreeg op de hondenschool al snel een label op z'n kop geplakt. Hij is ontzettend slim en leert dus ook heel snel; bijgevolg was het lange wachten tussen oefeningen door er voor hem veel te veel aan. Hij wilde bezig zijn! 
Na enkele incidenten met instructeurs (geen bijtincidenten - brutale instructeurs die hem aan de leiband snokte, op z'n kont klopten, aan de oren trokken en ronduit gemeen tegen hem waren) liet ik het poortje van de hondenschool voorgoed achter me dichtvallen. 
Die incidenten hadden ervoor gezorgd dat Boden zijn zelfvertrouwen compleet kwijt was. Daardoor ging hij nu ook opeens uitvallen aan de leiband. Hij blafte naar alles wat bewoog. Later besefte ik dat hij een negatieve associatie had gelegd met alles wat op en rond een hondenschool gebeurde. Zelfs in de auto wilde hij niet meer....
Het kon en moest echt anders! Ik moest hem beter begrijpen. Ik kwam heel vaak huilend terug van een wandeling of uitje, omdat hij in de leiband had gehangen om te blaffen naar een jogger, fietser of andere hond. Ik was radeloos! 
Ik begon met een aantal online cursussen over hondentaal, maar ik kreeg de microbe te pakken en toen ik zag dat Kyno Coach met een opleiding startte, heb ik me snel ingeschreven. Ik leerde er alles over hondentaal en hoe trainen voor iedereen leuk en haalbaar is. Maar ik had nog een probleem... 

boden-4

Boden was bij ons gekomen als prille puber. Hij was ontzettend bang voor het minste geluid dat iets met kinderen te maken had. Gewoon kinderen in de verte (zelfs niet zichtbaar) horen kirren, was er te veel aan. Dan was Boden echt in paniek. Ik schakelde de hulp in van Elisa Torlentino van Hondencollege. Zij is specialist in hond en kind. Zij leerde me echt te zien hoe Boden met mij communiceerde of hoe hij probeerde duidelijk te maken wanneer het teveel was. 
Boden is nu niet meer zo erg bang van kinderen. Hij kan kinderen zien spelen op een afstand en zal er dan gewoon van wegblijven. Als kinderen te dicht bij zijn, begrijp ik zijn signalen en weet ik dat ik meer afstand voor hem moet creëren. 
Toen wist ik: hier wil ik me ook in specialiseren! Ik zocht en vond de geknipte opleiding bij Family Paws in de Verenigde Staten. De bezielster, Jennifer Shryock, had een soortgelijke ervaring met haar eigen eerste hond toen ze zelf in verwachting was. Dat heeft haar doen beslissen om meer mensen op te leiden in een taboe-onderwerp. Want helaas: het is nog steeds taboe dat honden en kinderen niet altijd even goed overeenkomen. Daar zitten de prachtige Disney-verhalen voor veel tussen (pas op, ik ben ook een serieuze Disney-fan!), maar die zijn vaak niet erg waarheidsgetrouw. 

boden-brooklyn-3

Brooklyn is in 2020 bij ons komen wonen. Ook zij heeft angstproblemen, waarbij zij eerder zou wegrennen dan uitvallen. 

Mijn persoonlijke ervaring
Mijn ervaring met mijn eigen honden is van onschatbare waarde. Ik weet wat het is om nagestaard te worden omdat je hond blafte naar een kind. Ik weet wat het is om naar je hoofd geslingerd te krijgen dat je je hond moet opvoeden, terwijl je het gevoel hebt met niets anders bezig te zijn en toch loopt het nog fout... Ik weet wat het is om huilend thuis te komen van een wandeling als je hond weer eens in de leiband heeft gehangen al blaffend en grommend naar een andere hond. 

Weet alsjeblieft dat het anders kan, maar dat je daar iemand voor nodig hebt die begrijpt wat je doormaakt. Het verdriet en de hartpijn die jouw geliefde viervoeter je soms doet voelen. Je afvragen of niet iemand anders een beter baasje zou zijn... Ja, ik weet wat het is! Ik weet nog hoe moeilijk ik het vond om hulp te vragen, maar ook hoe geweldig ik het vond om hulp te krijgen en zo mijn lieve Boden veel beter te begrijpen en het beste baasje voor hem te zijn. 
Daar komt ook mijn slogan van: connecting families and their dogs! Iedere familie en hun hond harmonieus doen samenleven. met wederzijds respect voor elkaars persoonlijkheden. Dat is mijn missie en daar wil ik jou heel graag bij helpen!

boden-brooklyn-8

Diploma's en getuigschriften
Hieronder vind je de diploma's en getuigschriften van de cursussen die ik heb gevolgd: 
 • Kyno Coach Academie Hondentrainerkc-trainer-diploma omvat Ethologie van de hond - Trainen & Opvoeden - Biologie van de hond - Eerste Hulp bij Honden - Praktijk trainingsmethoden. Alle onderdelen werden getest via een theoretisch & praktisch examen.
 • Kyno Coach Academie Instructeur individuele begeleiding & groepslessen: kc-instructeur-diploma omvat Coachen van mensen - Lesgeven. Alle onderdelen werden getest via een uitgebreide stage met stageverslag en een praktisch examen voor onafhankelijke jury & lerarenteam.
 • Kyno Coach Academie Gedragscoach: kc-gedragscoach omvat angst, agressie en ander probleemgedrag bij de hond. Getoetst door uitgebreide casestudies, eindwerk en examen.
 • Family Paws Parent Educationfppe omvat omgaan met moeilijke situaties tussen hond en kind - ieder jaar opnieuw uitgebreid getest aan de hand van cases om zo de status van FPPE te behouden. Je vindt mijn huidige FPPE status op de Family Paws Website
 • Canine First Aidcanine-first-aid-certificate omvat EHBO bij honden.
 • Pro Dog Trainerpdt omvat (lessen in het Engels) Developing Awesome Learners - Learning & Relationship - Kick Ass Lessons - Emotionally intelligent trainer - Creating great groups - Real World Ready - Teacher Toolkit - Real World Skills - Teacher's Survival Guide - Training all life stages. Alle onderdelen werden getest via een uitgebreid examen. 
 • Pro Dog Trainer Geek Dog Behavior Consultantpdt-geek omvat (lessen in het Engels) Brain week - Transformation Week - Dog-to-Dog Week - Health Week - Separation Related Behaviors - Multi-dog households - Noise reactivity - Chase! - Stress Bucket. Alle onderdelen werden getest via een uitgebreid theoretisch en praktisch examen.
 • Michael Shikashio (CDBC) - Aggression in Dogs Master Course: aggression-in-dogs omvat theorie- en praktijklessen in omgang met en verbetering van het gedrag van agressieve honden. Getest via doorlopende tests na iedere module.
 • Moira Hechenleitner (CSAT) - Separation Anxiety Dogseparation-anxiety omvat de wetenschap achter verlatingsangst in honden en hoe een trainingsschema op maat op te stellen voor een hond die hieraan lijdt. Tests na iedere module.
 • Nick Ashley (Centre of Excellence) - Zoopharmacognosy Diploma: zoopharmacognosy-diploma omvat de wetenschap dat dieren bestudeert die zichzelf instinctief genezen door gebruik te maken van verschillende kruiden en planten. Door hierdoor inzicht te hebben, kan ik honden zelf laten kiezen welke behandeling ze nodig hebben bij hun probleem. Getoetst door theoretische en praktische vragen aan het eind van iedere module. 
 • Lyn Hunter (Centre of Excellence) - Canine Holistic Health & Therapy Diploma: canine-holistic-health-therapy-diploma omvat holistische therapie voor honden en hoe ze toe te passen. Getoetst door open vragen en case studies aan het eind van iedere module.
 • Lyn Hunter (Centre of Excellence) - Canine Nutrition Diploma: canine-nutrition-diploma omvat alles wat nodig is om gezonde voeding van minder gezonde voeding te onderscheiden; weten welke voedingsmiddelen of voedingssupplementen in geval van sommige gezondheidsproblemen soelaas kunnen brengen. Getoetst door intensieve case studies en een opmaak van eigen voeding door uitschrijven van verschillende recepturen.
 • Duke University - Dr. Brian Hare - Dog Emotion and Cognitiondog-emotion-and-cognition
 • Dr. Ian Dunbar - Crucial Concepts in Dog Behaviorcrucial-concepts-in-dog-behavior
 • Dr. Ian Dunbar - Growl Classgrowl-class
 • Dr. Ian Dunbar - How to Train a Puppyhow-to-train-a-puppy
 • Dr. Ian Dunbar - Science Based Dog Trainingscience-based-dog-training
 • Dr. Ian Dunbar - SIRIUS Dog Trainer Academy: sirius-dog-trainer-academ
 • Victoria Stillwell - Inside Your Dog's Mindinside-your-dog-s-mind
 • Dr. Hanifa Menen - Grieving Pet Lossgrieving-pet-loss
 • Ted Efthymiadis - How to introduce your dog to your new babyefthymiadis

Hieronder vind je een lijst van de conferenties en webinars waaraan ik heb deelgenomen:
 • The Lemonade Conference 2020 (organisator Fenzi Dog Sports Academy) - Maart 2020
 • Katenna Jones - Aggression between cats and dogs webinar - September 2020
 • Friendly With Dogs Congres 2020 (organisator Happy Tail) - September 2020
 • Aggression in Dogs Conference 2020 (organisator Loose Leash Academy) - 2-4 oktober 2020
 • Super Trainer Live 2020 (organisator PDT) - 13-17 november 2020
 • The International Dog Trainers Winter Summit (organisator Empowered Dog) - 1-24 december 2020
 • Empowered Dog - Blueprint to Adolescent Dogs - 16 mei 2021
 • Dierbare ontmoetingen - Kind-Hond Manifestatie trainingen - Maart - april 2021
 • Aggression in Dogs Conference 2021 (organisator Loose Leash Academy & Aggressive Dog) - 22 t/m 24 oktober 2021
Momenteel verdiep ik mij in de volgende cursussen om jullie nog beter van dienst te kunnen zijn: 
 • Speurhondenopleiding: Scent 4 Six aan de School of Canine Science
 • Alternatief therapeut voor dieren
Ik ben actief lid van:
 • Pro Dog Trainer Club (PDT Club), 
 • Association of Pet Dog Trainers Belgium/Netherlands (APDT-BeNe) Lidnummer NL00271,
 • Family Paws Parent Educator Member Directory,
 • Aggression in Dogs Group Mentor Sessions,
 • Vereniging voor Diergedragprofessionals Lidnummer SL0029.slogan-geel-blauw