Hallo, ik stel me graag even aan je voor! 

boden-brooklyn-10

Wie?
Ik ben Xana Hendrickx. Geboren in 1989. Ik ben professioneel hondentrainer met een specialisatie in hond en kind dynamiek. Ik heb zelf twee Spaanse rescues, Boden en Brooklyn, en twee katten.
Ik vertel je graag waarom ik doe wat ik doe, want dat is mijn belangrijkste drijfveer.

Waarom?
Mijn oudste hond, Boden, kreeg op de hondenschool al snel een label op z'n kop geplakt. Hij is ontzettend slim en leert dus ook heel snel; bijgevolg was het lange wachten tussen oefeningen door er voor hem veel te veel aan. Hij wilde bezig zijn! 
Na enkele incidenten met instructeurs (geen bijtincidenten - brutale instructeurs die hem aan de leiband snokte, op z'n kont klopten, aan de oren trokken en ronduit gemeen tegen hem waren) liet ik het poortje van de hondenschool voorgoed achter me dichtvallen. 
Die incidenten hadden ervoor gezorgd dat Boden zijn zelfvertrouwen compleet kwijt was. Daardoor ging hij nu ook opeens uitvallen aan de leiband. Hij blafte naar alles wat bewoog. Later besefte ik dat hij een negatieve associatie had gelegd met alles wat op en rond een hondenschool gebeurde. Zelfs in de auto wilde hij niet meer....
Het kon en moest echt anders! Ik moest hem beter begrijpen. Ik kwam heel vaak huilend terug van een wandeling of uitje, omdat hij in de leiband had gehangen om te blaffen naar een jogger, fietser of andere hond. Ik was radeloos! 
Ik begon met een aantal online cursussen over hondentaal, maar ik kreeg de microbe te pakken en toen ik zag dat Kyno Coach met een opleiding startte, heb ik me snel ingeschreven. Ik leerde er alles over hondentaal en hoe trainen voor iedereen leuk en haalbaar is. Maar ik had nog een probleem... 

boden-4

Boden was bij ons gekomen als prille puber. Hij was ontzettend bang voor het minste geluid dat iets met kinderen te maken had. Gewoon kinderen in de verte (zelfs niet zichtbaar) horen kirren, was er te veel aan. Dan was Boden echt in paniek. Ik schakelde de hulp in van Elisa Torlentino van Hondencollege. Zij is specialist in hond en kind. Zij leerde me echt te zien hoe Boden met mij communiceerde of hoe hij probeerde duidelijk te maken wanneer het teveel was. 
Boden is nu niet meer zo erg bang van kinderen. Hij kan kinderen zien spelen op een afstand en zal er dan gewoon van wegblijven. Als kinderen te dicht bij zijn, begrijp ik zijn signalen en weet ik dat ik meer afstand voor hem moet creëren. 
Toen wist ik: hier wil ik me ook in specialiseren! Ik zocht en vond de geknipte opleiding bij Family Paws in de Verenigde Staten. De bezielster, Jennifer Shryock, had een soortgelijke ervaring met haar eigen eerste hond toen ze zelf in verwachting was. Dat heeft haar doen beslissen om meer mensen op te leiden in een taboe-onderwerp. Want helaas: het is nog steeds taboe dat honden en kinderen niet altijd even goed overeenkomen. Daar zitten de prachtige Disney-verhalen voor veel tussen (pas op, ik ben ook een serieuze Disney-fan!), maar die zijn vaak niet erg waarheidsgetrouw. 

boden-brooklyn-3

Brooklyn is in 2020 bij ons komen wonen. Ook zij heeft angstproblemen, waarbij zij eerder zou wegrennen dan uitvallen. 

Mijn persoonlijke ervaring
Mijn ervaring met mijn eigen honden is van onschatbare waarde. Ik weet wat het is om nagestaard te worden omdat je hond blafte naar een kind. Ik weet wat het is om naar je hoofd geslingerd te krijgen dat je je hond moet opvoeden, terwijl je het gevoel hebt met niets anders bezig te zijn en toch loopt het nog fout... Ik weet wat het is om huilend thuis te komen van een wandeling als je hond weer eens in de leiband heeft gehangen al blaffend en grommend naar een andere hond. 

Weet alsjeblieft dat het anders kan, maar dat je daar iemand voor nodig hebt die begrijpt wat je doormaakt. Het verdriet en de hartpijn die jouw geliefde viervoeter je soms doet voelen. Je afvragen of niet iemand anders een beter baasje zou zijn... Ja, ik weet wat het is! Ik weet nog hoe moeilijk ik het vond om hulp te vragen, maar ook hoe geweldig ik het vond om hulp te krijgen en zo mijn lieve Boden veel beter te begrijpen en het beste baasje voor hem te zijn. 
Daar komt ook mijn slogan van: connecting families and their dogs! Iedere familie en hun hond harmonieus doen samenleven. met wederzijds respect voor elkaars persoonlijkheden. Dat is mijn missie en daar wil ik jou heel graag bij helpen!

boden-brooklyn-8

Diploma's en getuigschriften
Hieronder vind je de diploma's en getuigschriften van de cursussen die ik heb gevolgd: 

Hieronder vind je een lijst van de conferenties en webinars waaraan ik heb deelgenomen:
  • The Lemonade Conference 2020 (organisator Fenzi Dog Sports Academy) - Maart 2020
  • Katenna Jones - Aggression between cats and dogs webinar - September 2020
  • Friendly With Dogs Congres 2020 (organisator Happy Tail) - September 2020
  • Aggression in Dogs Conference 2020 (organisator is Loose Leash Academy) - 2-4 oktober 2020
  • Super Trainer Live 2020 - 13-17 november 2020
  • The International Dog Trainers Winter Summit - 1-24 december 2020


slogan-geel-blauw