Dagboek van Brooklyn - 8 juni 2020

De komende 3 weken probeer ik zoveel mogelijk dagboekfragmenten van Boden en Brooklyn te schrijven om je een idee te geven wat het is voor een hond om in een nieuw gezin te worden opgenomen en wat het is voor de hond van het gezin om er plots een soortgenoot bij te hebben. In beide gevallen zijn er angsten en onzekerheden, maar zeker ook positieve dingen. Hoewel we natuurlijk nooit zeker weten wat een hond voelt of denkt, probeer ik uit de taal van de hond zoveel mogelijk te halen om een realistisch beeld te schetsen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je heel veel leesplezier. DAGBOEK VAN BROOKLYN

8 juni 2020

Ik slaap weet wat langer. Heerlijk, eigenlijk! Waarom deed ik dat niet eerder?
We gaan buiten en passeren de katten zonder veel problemen.

Terug binnen krijgen we een lekker ontbijtje. Na het ontbijt gaat Xana met Boden wandelen. Ik ben triest dat ik niet mee mag. Mama zegt dat ik moet wachten... Ik haat wachten!
Lola en Shaggy zijn in de keuken en ik ben er ook. Alles gaat goed. Ik kruip wel bij mama op de stoel... Da’s iets wat ik heel graag doe!

Boden en Xana komen kletsnat binnen. Het regent superhard. Wat gebeurt er? Wat gaan we doen? Ik wil niet in de regen! Het stopt met regenen en dan gaan Xana en ik naar buiten. We gaan wandelen. Ik ben onzeker. Ik speel wat spelletjes die ik ken van in de tuin. Ik word er rustiger van. Ik wandel mooi naast Xana, maar soms ben ik bang. Ik hoor vanalles, ik ruik vanalles... Als we terug naar huis gaan, dan trek ik aan de leiband. Ik trek en trek, maar het mag niet. Ik doe weer wat oefeningen. Dat lukt goed. Dan zijn er joggers, ik ben bang. Xana geeft me voertjes. Ik relax. Ik wil snel naar huis nu!

Eens we op de oprit zijn, word ik terug wat ontspannen. We gaan terug naar binnen. Dan bedenkt Xana zich gelukkig dat ik nog pipi en kaka moet doen. Terug even naar buiten, dus. Dan zitten de katten en wij allemaal samen in de keuken. Boden gaat naar de living. Ik draai een beetje rond en vind m’n draai niet. Xana gaat mijn verhoogde bedje halen, zet het neer en ik lig erop. Crash, boem, bang, in slaap!

Op de middag komt mama terug aan van de winkel. Ik schrik weer van haar en blaf kort. Dan ga ik weer op m’n bedje liggen en slaap heerlijk verder.
Xana vertrekt. Mama blijft bij mij. Ik slaap en slaap en word dan wakker en ben een beetje zotjes. Ik klim op de stoelen en op het babyhekje.
Xana is terug thuis en dan zijn we heel uitgelaten. Boden en ik spelen al wat in de living. Xana roept ons naar buiten. Ik moet pipi doen en doe het nog snel binnen vooraleer ik naar buiten hol...

Buiten spelen we weer als twee wildebrassen, maar we nemen elk ook een beetje snuffeltijd. Binnen worden we afgedroogd. Daarna val ik in slaap op het bedje en Boden in de bench.

In de vooravond trainen we binnen. Leuk! Dat heb ik nog nooit gedaan. Ik zie dat Boden het doet en dan is het mijn beurt. Ik moet voertjes zoeken in kartonnen dozen en in puzzels. De dozen dat lukt nog wel, maar de puzzels vind ik een stukje moeilijker. Dat is wel vermoeiend, zeg! Maar wat goed dat ik in die striemende regen nu niet naar buiten moest. Ik hou niet van regen!

’s Avonds zijn we moe, maar ik vind er niet beter op dan even bij Boden in de bench te kruipen. Ik kruip over hem heen en vind een geschikt plaatsje. Maar eigenlijk mag het niet en moet ik er dus terug uit...Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog