Dagboek van Boden - 7 juni 2020

De komende 3 weken probeer ik zoveel mogelijk dagboekfragmenten van Boden en Brooklyn te schrijven om je een idee te geven wat het is voor een hond om in een nieuw gezin te worden opgenomen en wat het is voor de hond van het gezin om er plots een soortgenoot bij te hebben. In beide gevallen zijn er angsten en onzekerheden, maar zeker ook positieve dingen. Hoewel we natuurlijk nooit zeker weten wat een hond voelt of denkt, probeer ik uit de taal van de hond zoveel mogelijk te halen om een realistisch beeld te schetsen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je heel veel leesplezier. DAGBOEK VAN BODEN

7 juni 2020

Brooklyn laat ons wat uitslapen vandaag. Gelukkig!
Zodra we buiten gaan plassen, gaan we wandelen. We komen een eerste jogger tegen. Ik blaf! Dan komt een tweede. Nu blaf ik niet. Brooklyn is wat bezorgd.
Ik wandel goed mee. Opeens komen we nog een mountainbiker tegen ook. Ik zie hem, maar blijf rustig. Brooklyn bekijkt hem goed. Daar is nog een meneer met een hond ook. We draaien vroeger af. Goed.
Thuis krijgen we allebei een Kong en gaan we in onze bench. De katten hebben zo ook eens een beetje ruimte om bij de mensen te zijn.

Opeens hoor ik een luide grom. Wat is dat? Het is Lola! Ze geeft over. En nog en nog en nog. Ze blijft maar overgeven. Ze voelt zich echt niet goed. Ze is duidelijk ziek.
Lola moet bekomen en gaat met Aaron mee om in de gang even donker in de bench te zitten. Dat helpt de katten wel vaker als ze zich echt niet goed voelen, hebben we al gemerkt.

Dan mogen we even buiten spelen. Brooklyn gaat aan de leiband buiten en snelt naar haar kakaplek. Ze moet wel heel dringend. Dan mag ze van de leiband om met mij te spelen. Ik ga ervoor en ren aan volle snelheid tot ze weer begint te piepen. Dan zet ze zichzelf vast door in de grote ren te lopen en Xana het deurtje dicht doet. Ze moet terug aan de leiband en weer naar binnen.
Ik praat nog even met de achterbuurhonden.

We wisselen van plaats. Ik verhuis naar de living en Brooklyn naar de keuken. Shaggy ligt al een hele morgen in de keuken op z’n stoel. Brooklyn ligt eerst even te slapen, maar daarna gaat ze even kijken bij Shaggy. Ik kom van mijn bedje om even poolshoogte te nemen, maar ik blijf stil en ga uiteindelijk gewoon terug op m’n bedje.  

Brooklyn gaat dan even buiten spelen. Ik mag daarna. Lola komt ondertussen terug van boven. Ze voelt zich duidelijk veel beter.
Ik ga nu ook buiten spelen. Geweldig! Even tijd voor mij alleen.
Wanneer ik terug binnen ben, steel ik een stukje karton van op het bedje van Brooklyn. Ze wilt het terug stelen... Uiteindelijk moet Brooklyn weer heel even aan de lange lijn zodat ze rustig wordt en in slaap kan vallen. Zo kan ik ook weer een beetje slapen.

We gaan weer buiten spelen. Daarna gaan we een beetje trainen. Ik mag beginnen. We doen veel leuke oefeningetjes en spelletjes. Brooklyn zit in de buitenren met mama.

Binnen zijn de katten in de keuken. We zijn allemaal chill. We krijgen ons avondmaal in puzzels. Xana vertrekt ’s avonds. We blijven bij mama en Aaron. We doen een beetje ondeugend. Brooklyn loopt over de zetel. Uiteindelijk vallen we op onze bedjes voor tv in slaap.
Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog