Dagboek van Boden - 10 juni 2020

De komende 3 weken probeer ik zoveel mogelijk dagboekfragmenten van Boden en Brooklyn te schrijven om je een idee te geven wat het is voor een hond om in een nieuw gezin te worden opgenomen en wat het is voor de hond van het gezin om er plots een soortgenoot bij te hebben. In beide gevallen zijn er angsten en onzekerheden, maar zeker ook positieve dingen. Hoewel we natuurlijk nooit zeker weten wat een hond voelt of denkt, probeer ik uit de taal van de hond zoveel mogelijk te halen om een realistisch beeld te schetsen. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en wens je heel veel leesplezier. DAGBOEK VAN BODEN

10 juni 2020

Brooklyn is megavroeg wakker. Gelukkig laten ze haar nog even liggen. Dan ineens is Xana toch beneden. De katten krijgen eten. Ik krijg veel knuffels. Joepie! Dan komt Brooklyn als een wervelwind ertussen en krijgt ze ook knuffels. We gaan buiten een eerste plas doen.
Ik kom binnen en dan krijg ik meteen een heerlijke Kong. Lekker! Ik moet ‘m zoeken in de living, maar vind ‘m heel snel.

Ik val in slaap op m’n bedje. Xana gaat naar de winkel en komt terug met lekkernijen voor ons.
Xana gaat met mij buiten oefeningetjes doen. Ik loop onder haar benen door, ik doe middle, rechts en links, middle bowling, zit voor, high five, voertjes vangen, magic hand, etc. Allemaal keileuke spelletjes waar mijn zelfvertrouwen weer een boost van krijgt. Dat was nodig nadat ik gister zo lang alleen zat...

We krijgen elk een stuk koffieboomhout. Da’s heerlijk om op te kauwen, niet gevaarlijk én goed voor de tandjes. Brooklyn kreeg het hare toen ik gaan trainen was en ik krijg het mijne nu, na mijn training en terwijl Brooklyn traint.
Dan gaan we lekker slapen!!

Tijdens de middag wordt Brooklyn ineens weer superwild. Ze springt overal op en ze wilt weer bij mij in de bench kruipen. Ze staat half over me als ik er genoeg van heb. Ik grom luid en laat m’n tanden zien. Brooklyn is opeens heel bang. Ze kajiet enorm hard. Ik heb haar niet aangeraakt, hoor. Xana kon het zien. Nu is het misschien voor altijd gedaan met in mijn bench te kruipen. Ik had het echt gehad. Ik voel me wel een beetje slecht en kijk nu bang naar Xana en mama. Ze lijken het niet erg te vinden dat ik dat deed. Eerder goed, zelfs, maar toch... Ik kijk nog altijd een beetje bang om me heen. Deed ik dat nou echt?

Ik slaap nog even wat verder in mijn bench en dan mogen we even buiten spelen. Eik, het regent... Niks voor mij! Ik ga als eerste buiten en kan zo even rustig pipi doen. Dan komt onze stormram er ook aan. Ze blijft tot mijn verbazing redelijk kalm. We lopen wat samen en bekvechten wat.
Xana roept ons terug naar de deur. We krijgen iets lekkers, zegt ze. Iets wat ze vanmorgen van de winkel bij had? Jaaaaaa, pensstaafje!!! Lekker! Ik ga ermee op m’n bedje in de living.
Dan kom ik aan het hekje aan de keuken even zielig kijken. Xana komt met de borstel om me te kammen. Ik verlies veel haren de laatste tijd en hoewel ik korte haren heb, kan ik enorm genieten van zo’n borstelsessie. Nu heb ik net corn rows in mijn vacht!

Shaggy krabt aan de deur. Echt hard. Ik hoor ‘m al de hele tijd. Xana laat ‘m binnen. Da’s oké voor mij. Het duurt even maar dan sta ik recht. Ik ga kijken waar hij is. Ik snuffel neus aan neus met Shaggy. Hij is lief en ik ook. Shaggy stapt naar het hekje. Dat vind ik teveel. Ik jank en blaf. Shaggy verstaat het. Hij kruipt onder de salontafel. Ik word snel terug rustig.
Ik ga zelfs terug op m’n bedje liggen. Shaggy kruipt bij Xana op schoot en dan op de achterkant van de zetel. Hij is erg relaxt. Ik ook. Brooklyn komt af en toe kijken aan het hekje.
Ik passeer met Xana om naar buiten te gaan om te trainen. Alles gaat goed.
Wanneer ik terug binnenkom, hoor ik dat Brooklyn achter Shaggy heeft gezeten.
Brooklyn gaat nu mee trainen. Ik kijk aan het raam.

Xana laat Brooklyn per ongeluk ineens binnen. Shaggy en ik zijn in de keuken. Ik blaf kort. Shaggy beweegt niet. Brooklyn kijkt even, maar laat het dan los. Ik doe dat ook. Wat leuk, we kunnen al met 3 in dezelfde kamer onder toezicht zijn. Vooruitgang!

Ik krijg een Kong in de keuken. Brooklyn moet in de bench in de living. Ze jammert heel erg hard, maar ik val in slaap.

Als we samen in de living zijn, krijgt Brooklyn weer de stuipen. Ze vlamt overal overheen. Ze zetten mijn bedje naast het hare voor tv. Dat is goed. We komen terug tot rust en kauwen lustig op ons koffieboombot. Dat is echt zoiets leuks!Beoordelingen

Er zijn geen beoordelingen gevonden.


Blog